Home | De Rottweiler puppy

De Rottweiler puppy

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een puppy kopen is natuurlijk hartstikke leuk, en al helemaal als het om een Rottweiler gaat! Deze honden zijn namelijk ontzettend lief en vinden het fijn om veel tijd door te brengen met hun baasje. Je kunt ze dan ook niet gelukkiger maken dan door samen te spelen of een flinke wandeling te maken. Als je eindelijk hebt besloten dat je graag een Rottweiler puppy wil kopen, begint het echte avontuur. Wel moet je er nog even achter komen waar je precies de puppy gaat kopen. Er zijn namelijk een hoop dingen waar je op moet letten. Niet alleen bij het kopen van de hond, maar ook bij het klaarmaken van je huis. Hoe dat precies allemaal zit, lees je hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Rottweiler!

Hoe koop je een Rottweiler puppy?

Een puppy kopen is heel spannend en leuk, maar er komen ook een hoop dingen bij kijken. Ten eerste begin je natuurlijk bij het kopen van de puppy zelf. Als je een echte rashond wil gaan kopen, kan dat op verschillende manieren. Je kan in het geval van de Rottweiler niet zomaar naar een asiel gaan. De kans dat hier een Rottweiler puppy zit is namelijk heel klein. Je maakt meer kans bij bij een fokker of op Marktplaats.

Een erkende fokker

Ten eerste kun je naar een erkende fokker gaan. Het grote voordeel van een erkende fokker is dat er hier heel goed wordt gekeken naar de gezondheid van de dieren. Dat is zeker bij de Rottweiler wel nodig, want hij moet verschillende testen ondergaan voordat er met deze hond gefokt kan worden. Een erkende fokker zit aangesloten bij een rasvereniging, die toeziet op de manier waarop er gefokt wordt, waardoor je dus zeker weet dat dit goed gebeurt. Een erkende fokker verdient niet zijn brood met het fokken van Rottweilers. Het is dus echt zijn hobby en zijn passie, waardoor hij ook heel veel om de dieren geeft en goed met ze omgaat.

Het nadeel van een erkende fokker is dat je hier ook de hoofdprijs betaalt voor een Rottweiler. Voor een Rottweiler puppy betaal je dan zo’n €1300,-. Let er wel op dat je niet meer betaalt dan dat, want dan betaal je echt teveel. Het is natuurlijk ook niet gek om dit bedrag te betalen voor een Rottweiler, want de fokker heeft er zelf veel tijd, moeite en geld in gestopt om de honden goed te fokken en op te voeden.

Marktplaats

Een andere manier om een Rottweiler puppy te kopen, is via Marktplaats. Dit platform heeft een aantal voordelen en nadelen, zowel voor de koper als voor de puppy in kwestie. Laten we beginnen met de voordelen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de prijs. Via Marktplaats betaal je namelijk over het algemeen iets minder dan bij een erkende fokker. De prijs van de Rottweiler puppy gaat dan richting de €1000,-. Dat komt omdat deze verkopers niet aangesloten zitten bij een rasvereniging. Dat betekent echter ook dat zij zich niet hoeven te houden aan de strenge regels. Dat kan gevaarlijk zijn, want er zijn nog altijd broodfokkers actief op Marktplaats. Zij fokken gewoon met honden ook als ze ziek zijn, waardoor de kans groot is dat de puppy ook ziek wordt. Dit vertellen ze natuurlijk niet tegen de mensen aan wie ze de puppy’s verkopen, want ze willen zo veel mogelijk geld verdienen.

Daarnaast is het aanbod op Marktplaats ook redelijk groot, wat betekent dat je al vrij snel een puppy in huis kan hebben. De reden hiervoor is dat de verkopers hun honden meestal vaker zwanger laten zijn en dus een nestje laten krijgen. Dat is fijn voor jou, maar het is natuurlijk niet fijn voor het teefje wanneer deze continu zwanger is. Bovendien kan het ook zo zijn dat een Rottweiler zwanger is geworden en dat de baasjes besluiten om de puppy’s te verkopen. Het nadeel hiervan is dat je dan niet altijd informatie hebt over de vader van het nestje.

Hier moet je op letten

Er zijn verschillende manieren om te checken of je een Rottweiler puppy koopt bij iemand die de juiste intenties heeft. Als je via Marktplaats een Rottweiler wil kopen, kun je controleren of de adverteerder ook nog op andere plekken nestjes te koop heeft staan. Check hierbij zijn woonplaats en kijk dan of er advertenties geplaatst zijn met hetzelfde telefoonnummer of dezelfde foto. Als dit zo is, kun je beter verder kijken naar een andere aanbieder. Kijk ook altijd goed naar de foto’s. Er moet namelijk minstens één duidelijke foto van de ouders bij zitten. Het is belangrijk om te weten hoe de ouders van jouw pup zijn, zeker bij een Rottweiler. Het zegt namelijk een heleboel over jouw toekomstige hond. Je kunt ook nog altijd vragen naar informatie over de ouders. Wanneer de verkoper dan een ontwijkend antwoord geeft, is dat geen goed teken.

Een goede fokker

Een goede fokker met de juiste intenties zal juist met alle liefde en plezier vertellen over zijn manier van fokken, de ouders van het nestje en natuurlijk het nestje zelf. Ook zal hij meteen de stambomen en de benodigde testen laten zien om te bewijzen dat de honden gezond zijn. Fokken is namelijk zijn passie. Je hoeft er dan ook niet raar van op te kijken wanneer de fokker jou ook vragen gaat stellen. Hij wil namelijk ook zeker weten dat zijn geliefde puppy’s wel op de juiste plek terechtkomen. Ze zullen dan ook niet zomaar aan iedereen hun puppy verkopen.

Je huis voorbereiden

Ook je huis moet even goed aangepakt worden wanneer je een puppy in huis haalt. Er moet genoeg ruimte zijn om te spelen, want ze zijn op jonge leeftijd nog erg energiek. Ook is het belangrijk om spullen te verbergen voor je hond. Hierbij kun je aan van alles denken, zoals je sloffen of sokken, want je wil natuurlijk niet dat je Rottweiler deze kapot bijt. Ook loszittende kabels of scherpe voorwerpen moeten goed weggewerkt worden, evenals giftige stoffen zoals schoonmaakmiddelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De grootte van een Rottweiler

De grootte van een Rottweiler

De Rottweiler is niet een ras dat zomaar voor iedereen geschikt is. Het is namelijk best wel een grote hond. Daarnaast is hij ook heel sterk. Je moet hier dus wel tegen op kunnen! Omdat het een grote en sterke hond is, werd hij vroeger vaak gebruikt als...

De training van een Rottweiler

De training van een Rottweiler

Overweeg je om een Rottweiler te kopen of heb je moeite met de training? Negeert je hond je en voert hij jouw opdrachten niet uit, maar snap je niet waarom? Ben je bang dat jouw Rottweiler agressief wordt? Dat is allemaal niet zo gek. Het trainen van een...

De bruine Rottweiler

De bruine Rottweiler

De Rottweiler is een ras dat uit Duitsland komt. Vroeger werd hij vaak gebruikt als herdershond en daarna als waakhond. Hij moest de kuddes vee bij elkaar houden en ook beschermen. Daarna moest hij vooral zijn baasje beschermen. Wanneer hij dan ging drinken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload