Home | Een Rottweiler kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Rottweiler kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond is natuurlijk niet een beslissing die je eventjes maakt, en al helemaal niet als het om een Rottweiler gaat. Niet alleen moet je de komende jaren voor een hond zorgen, de Rottweiler is niet een ras dat voor iedereen geschikt is. Hij heeft namelijk een evenwichtige, duidelijke en sterke baas nodig.

Bovendien moet je niet alleen mentaal klaar zijn voor een Rottweiler en moet je er genoeg tijd voor hebben, je moet er ook financieel gezien klaar voor zijn. Een hond onderhouden kan namelijk best prijzig zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

Waarom een Rottweiler kopen?

Over de vraag waarom je een Rottweiler zou moeten kopen, kunnen we heel kort zijn: het is gewoon een hele leuke hond! Het is niet alleen je huisdier, maar ook meteen je beste vriend. Hij is namelijk heel erg loyaal naar zijn baasje en zal deze dan ook te allen tijde beschermen.

Het is dan ook een ideale waakhond, maar hij vindt het ook fijn om samen te gaan wandelen en om zijn baasje te bedienen. De Rottweiler is wel een hele zelfverzekerde, sterke en grote hond. Het is dus belangrijk dat het baasje consequent is en goed de touwtjes in handen heeft, anders kan de Rottweiler een dominante hond worden. Dit ras is dus niet voor iedereen weggelegd en vooral niet voor mensen die nog geen ervaring hebben met het hebben van een hond.

Adopteren

Je kunt een Rottweiler puppy kopen, maar je kunt ook een Rottweiler adopteren. Het is dan meestal geen puppy meer, maar een iets oudere hond. Deze past dan bijvoorbeeld niet meer goed in het gezin, het baasje is overleden of moest verhuizen waardoor de hond niet mee kon. Deze honden vind je meestal in het asiel.

Er wordt vaak gedacht dat het de schuld van de hond is wanneer hij naar het asiel wordt gebracht, maar dat is lang niet altijd zo. Door een Rottweiler te adopteren, geef je hem een tweede kans op een leven.

Je kunt hiervoor ook contact opnemen met een rasvereniging, want ook op deze manier kun je Rottweilers adopteren. Een andere optie is om te kijken op speciale websites, zoals www.ikzoekeenbaas.nl.

Er zitten wel wat voor- en nadelen verbonden aan het adopteren van een Rottweiler. Het grootste voordeel is dat deze meestal al getraind en afgericht zijn.

Dat hoef je zelf dus niet meer te doen! Handig, want daar gaat best wel veel tijd en geld in zitten. Dit is allemaal al voor jou gedaan. Bovendien betaal je voor een oudere Rottweiler meestal een stuk minder. Wel betekent het dat je minder lang van je hond kunt genieten omdat hij meestal dus al wat ouder is.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rottweiler (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een puppy kopen

De meeste mensen kiezen echter gewoon voor een Rottweiler puppy en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Naast het feit dat ze gewoon heel schattig zijn, is het natuurlijk ook gewoon leuk om je hond mee te maken vanaf zijn geboorte en bovendien heb je op deze manier zo lang mogelijk plezier van je hond. Je kunt een puppy kopen via een erkende fokker of via Marktplaats. Allebei de manieren hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Marktplaats

Wanneer je een Rottweiler puppy wil kopen via Marktplaats, is de kans groot dat je deze al snel in huis hebt. Het aanbod is namelijk redelijk groot. Via Marktplaats betaal je over het algemeen ook minder dan bij een erkende fokker. Je betaalt dan ongeveer €1000,- voor dit ras. Het lijkt dus de beste optie om via Marktplaats een puppy te kopen, maar vergis je niet.

Er zijn namelijk een hoop handelaren en broodfokkers actief via dit platform. Zij doen dan net alsof de honden hartstikke gezond zijn, terwijl ze met zieke honden hebben gefokt. Ze geven dus alleen maar om hun eigen portemonnee en geven niets om te dieren. Je betaalt dan wel minder voor een puppy, maar de kans is groot dat je hem alweer snel in moet laten slapen of dat je alsnog veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rottweiler

Overweeg je een Rottweiler te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een erkende fokker

Het is een betere optie om je Rottweiler puppy te kopen bij een erkende fokker. Je betaalt dan wel iets meer, namelijk zo’n €1300,-, maar je weet dan wel zeker dat de puppy op een goede manier is gefokt, dat er goed met de dieren om wordt gegaan en dat je Rottweiler dus zo gezond mogelijk is. Het duurt misschien wel wat langer voordat je een puppy hebt, maar dat wordt juist voor de honden gedaan. Het is namelijk niet fijn voor het teefje om te vaak zwanger te zijn.

Dat is het geld wel waard, toch? Een erkende fokker zit altijd aangesloten bij een rasvereniging. Dat betekent dat de fokker zich aan bepaalde regels moet houden, moet zorgen voor gezondheidsverklaringen en dat de vereniging een beetje toezicht houdt op de manier van fokken.

Hier moet je op letten wanneer je een Rottweiler koopt

Het is belangrijk dat je kijkt naar de intenties van de verkoper wanneer je een puppy gaat kopen. Wil hij alleen maar geld verdienen, of wil hij juist dat zijn puppy’s op de juiste plek terechtkomen? Een goede fokker zal heel open zijn over zijn manier van fokken en over zijn honden. Het is echt zijn hobby en zal er dan ook enthousiast over vertellen. Een verkoper bij wie het alleen om het geld gaat, is hier wat terughoudend in.

Een Rottweiler is een hele leuke hond, maar hij is niet voor ieder baasje geschikt. Als je deze hond wil hebben, kun je dus beter eerst even kijken naar het karakter van de hond. Het is namelijk een redelijk grote hond die nog wel eens dominant wil zijn, zeker wanneer hij geen duidelijke leiding krijgt.

Het is dan ook van groot belang dat de Rottweiler een baasje heeft met mentaal overwicht. Bovendien is de Rottweiler ook een sterke hond en je moet hem wel tegen kunnen houden wanneer jullie over straat wandelen en hij ineens weg wil rennen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload