Home | Prijs Rottweiler: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Rottweiler: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Rottweiler koopt, heb je hier vaak van tevoren goed over nagedacht. Je koopt namelijk niet alleen maar even een puppy, er zijn ook een hoop andere dingen die er nog bij komen kijken. Daarnaast speelt ook de plaats waar je de puppy koopt een rol in de prijs. Elk ras heeft zo zijn eigen prijskaartje, zo heb je goedkope rassen en rassen die wat duurder zijn.

In dit artikel lees je alles over de prijs van een Rottweiler en waar je verder nog rekening mee moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

Zoveel kost een Rottweiler

De Rottweiler is, vergeleken met andere rassen, geen super dure hond. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan waar je de pup koopt. Je betaalt gemiddeld tussen de €1000,- en de €1300,- voor een Rottweiler. Wanneer er €1000,- gevraagd wordt voor een Rottweiler puppy, dan heb je waarschijnlijk te maken met een thuisfokker.

Bij een betrouwbare en erkende fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je eerder €1300,-. Je betaalt dan misschien wel wat meer geld, maar je weet ook zeker dat je een hond krijgt die op een zorgvuldige manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is. Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een rasvereniging, waardoor de fokker zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken.

Te veel

Als je een nestje tegenkomt waarbij er meer dan €1300,- wordt gevraagd voor een puppy, dan kun je beter even verder kijken. Een Rottweiler kost namelijk simpelweg niet zoveel geld en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn dan ook genoeg goede en erkende fokkers die onder de €1300,- blijven met hun prijs.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rottweiler (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Te weinig

Daarnaast moet je juist ook weer opletten wanneer een Rottweiler minder dan €1000,- kost. De kans dat de eigenaar gewoon niet oplet of dat hij in een goede bui is en zijn honden voor minder geld weggeeft dan dat ze waard zijn, is namelijk vrij klein. Een Rottweiler puppy die minder dan €1000,- kost is dus te mooi om waar te zijn, en dat is het misschien dan ook wel. Er zijn namelijk ook handelaren en broodfokkers die zieke puppy’s verkopen.

Uiteraard doen zij net alsof de honden helemaal gezond zijn en door ze voor een hele goedkope prijs aan te bieden, zullen ze ook snel weg zijn. Voordat je het weet heb je een pup gekocht die je al snel in moet laten slapen of waarbij je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut omdat je een Rottweiler hebt die niet helemaal gezond is.

Waarom betaal je meer geld voor een fokker?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen de hoogste prijs voor een Rottweiler. De reden hiervoor is heel simpel: er gaat heel veel tijd en energie zitten in het fokken van honden. Een erkende fokker is altijd aangesloten bij een speciale rasvereniging. Hiervoor moet hij waarschijnlijk geld betalen.

Daarnaast heeft een fokker ook veel onkosten, vooral bij de Rottweiler. Zo moet hij namelijk zijn honden laten testen op erfelijke afwijkingen zoals een heupdysplasie, maar de Rottweiler moet ook een persoonlijkheidstest afnemen voordat er mee gefokt mag worden. Dit is om te voorkomen dat er Rottweilers komen die erg agressief gedrag vertonen.

Verder moet de fokker natuurlijk ook nog voor de honden zorgen. Zo moet hij genoeg ruimte hebben, spullen en speeltjes voor iedereen en natuurlijk genoeg voeding. Ook kost het fokken van honden veel geld, vooral wanneer de stambomen helemaal uitgepluist moeten worden om er zeker van te zijn dat de honden gezond zijn.

Om deze redenen betaal je simpelweg ook iets meer voor de honden. Het voordeel hiervan is dat je dan een Rottweiler hebt waarvan je zeker weet dat hij op een goede manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een oudere Rottweiler kopen

Je kunt ook kiezen voor een Rottweiler die al wat ouder is. Het fijne hiervan is dat je vaak ook veel minder betaalt dan voor een puppy. Bovendien is hij al helemaal getraind en afgericht, dus dit hoef je zelf niet meer te doen. Dat is erg handig, want het kan veel tijd, energie en geld kosten om een hond op te voeden.

Het nadeel is dat je niet altijd zeker weet wat de hond allemaal mee heeft gemaakt. Een oudere Rottweiler kun je op verschillende manieren kopen. Zo kun je naar het asiel gaan, maar je kunt ook een speciale website voor herplaatsingen checken of contact opnemen met een rasvereniging.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rottweiler

Overweeg je een Rottweiler te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten komen er ook nog bij kijken

Met de hond alleen zijn natuurlijk nog niet alle kosten gedekt. Er zijn namelijk nog meer dingen die gekocht moeten worden wanneer je een puppy koopt. Meestal moet je ook betalen voor de registratie van de chip en de inenting. Samen kost dat ongeveer €50,-. Als je je hond laat steriliseren of castreren, kost dit natuurlijk ook geld.

Gemiddeld kost een castratie zo’n €200,- en een sterilisatie zo’n €350,-. Verder moet je ook nog spullen aanschaffen voor je Rottweiler. Denk hierbij aan een mand om in te slapen, een bench, een halsband, een riem om hem uit te laten, bakjes om uit te drinken en te eten en natuurlijk wat speeltjes.

Puppytraining

Vooral bij een Rottweiler is het erg verstandig om meteen op puppycursus te gaan. Je moet namelijk vanaf het begin consequent zijn bij zijn opvoeding en tijdens een training leer je hoe je met hem om moet gaan. Je hond leert om goed te gehoorzamen en hoe hij zich moet gedragen.

Zo leert hij onder andere dat hij niet achter fietsers aan moet rennen en dat hij niet tegen bezoek op mag springen. Zo’n training kost rond de €150,-. Bij een Rottweiler is het ook geen overbodige luxe om hierna nog door te gaan met andere trainingen.

Tien jaar

Een Rottweiler wordt gemiddeld zo’n tien jaar oud. Dat betekent dat je ook tien jaar lang nieuwe speeltjes voor hem moet kopen, voer voor hem moet kopen, hondenbelasting moet betalen en naar de dierenarts moet gaan. Check dus goed of je financieel gezien wel klaar bent voor een Rottweiler voordat je er eentje koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload