Home | Rottweiler x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

Rottweiler x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een hond gaat kopen, kan het lastig zijn om te bepalen welk ras je wil hebben. Er zijn namelijk zoveel verschillende rassen die allemaal even leuk zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer! Wat je natuurlijk ook kunt doen, is een kruising kopen. Je hebt dan een hond waarvan allebei de ouders van een ander ras zijn.

De kruising heeft dan zowel de uiterlijke als de innerlijke kenmerken van allebei de ouders. De Rottweiler wordt ook regelmatig gebruikt bij zo’n kruising. Je leest hier alles over de kruising tussen de Rottweiler en de Labrador.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

De Labrottie

Wanneer je de Rottweiler met de Labrador mixt, krijg je de Labrottie. De afgelopen jaren is deze kruising steeds populairder geworden. Dat komt deels door het feit dat de algehele populariteit van kruisingen toe is genomen. Eigenlijk is dat best een goed teken, want een kruising is over het algemeen gezonder dan een raszuivere hond.

Dat komt omdat bij twee honden van hetzelfde ras die allebei kans hebben hebben op dezelfde aandoeningen, de kans groot is dat de puppy hier ook last van krijgt. Als je dus één ouder hebt die geen last heeft van deze aandoeningen, is de kans ook al meteen een stuk kleiner dat de puppy dat heeft.

De Labrottie ziet er altijd anders uit. Ze kunnen namelijk elke eigenschap van één van hun ouders erven en dit is van tevoren niet te bepalen. Je kunt dus eindigen met een Labrottie die eruit ziet als een Labrador, maar zich gedraagt als een Rottweiler, maar het kan ook precies andersom zijn.

Je kunt wel goed naar de genetica van allebei de ouderrassen kijken. Op die manier krijg je wel een beetje een idee van hoe de Labrottie eruit komt te zien en hoe zijn karakter zal zijn.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rottweiler (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

De Labrottie is een behoorlijk grote hond die erg gespierd is. Meestal wegen ze tussen de 30 kilo en de 60 kilo.

Zowel de Rottweiler als de Labrador zijn werkhonden, dus je Labrottie zal ook staan de kwispelen om aan de slag te gaan. Soms zijn ze wat slanker zoals de Labrador oko is, of juist wat omvangrijker zoals de Rottweiler. Niet alleen de genetica van de hond speelt hierin een rol, maar ook de levensstijl. De Labrottie heeft een korte vacht, waardoor ze ook niet veel verzorging nodig hebben.

Af en toe borstelen is over het algemeen genoeg voor deze hond. Deze vacht is echter wel redelijk dik. Ze kunnen hierdoor niet tegen warme klimaten, maar zijn ook weer niet geschikt voor extreme kou.

De kleur van de vacht van de Labrottie hangt af van welke kleuren de ouders hebben.

Ze kunnen namelijk de kleur van allebei erven. Het komt redelijk vaak voor dat de Labrottie verschillende kleuren in zijn vacht heeft en dat er markeringen te zien zijn. Hij heeft een dubbele vacht die weerbestendig is. De Labrador heeft een waterdichte vacht, maar de kans dat de Labrottie deze erft is niet heel groot. Hij zal er echter wel wat van merken wanneer hij in het water is.

Een waterrat

Of de Labrottie überhaupt wel van water houdt, is ook altijd verschillend. Soms erven ze de zwemvliezen tussen hun tenen zoals de Labrador ook heeft, maar dat is niet altijd het geval. Echter kan het ook nog zo zijn dat de Labrottie één of twee poten heeft met zwemvliezen en dat de rest dan geen zwemvliezen heeft.

Of de hond nou wel of niet gebouwd is om te zwemmen, houd er wel rekening mee dat honden net zo goed moeten leren om te zwemmen als mannen.

Het karakter

De Rottweiler staat bekend als een pittige hond, terwijl de Labrador juist weer bekend staat als een hele lieve en rustige hond. De genetica heeft dus een hele grote invloed op het karakter van de Labrottie. Waarschijnlijk is deze kruising heel toegewijd aan het gezin. Dat komt omdat de Labrador een echte gezinshond is en de Rottweiler is gewend om hard te werken voor zijn gezin. Over het algemeen is de Labrottie een hele vriendelijke hond, maar kan hij wel wat terughoudend zijn tegenover vreemden.

Je kunt dit verhelpen door je pup meteen mee te nemen naar de puppycursus en door hem vaak mee naar buiten te nemen, zodat hij wat kan wennen aan de buitenwereld en aan vreemden.

Intelligent

De Labrottie is over het algemeen een hele intelligente hond zijn. Hierdoor heeft hij ook mentale stimulatie nodig. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn voor het baasje. Je kunt bijvoorbeeld gewoon een dagelijkse gehoorzaamheidstraining doen, maar ook puzzelspeelgoed of simpele spelletjes zoals verstoppertje kan al heel goed werken.

Wanneer je Labrottie niet genoeg uit wordt gedaagd op mentaal vlak, kan hij zich gaan vervelen en dan kan hij vervelend gedrag laten zien.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler? Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Actief

De Labrottie is een hele actieve hond en kan daardoor soms overprikkeld zijn. Het is daardoor belangrijk dat je je hond goed traint, zodat hij ook veel aan kan. Dankzij de Rottweiler is deze kruising ook wel een goede waakhond. Hij zal namelijk op zijn minst een klein bewaking instinct hebben.

Hierdoor zijn ze soms wat op hun hoede wanneer er vreemden of andere dieren het huis binnen komen. Wanneer ze op de juiste manier worden gesocialiseerd wanneer ze nog jong zijn, zullen ze niet agressief doen.

Ze kunnen echter wel afstandelijk zijn. Een goede socialisatie is heel belangrijk, ook voor deze kruising. Wanneer dit goed gebeurt, kan de Labrottie goed met kinderen en andere dieren overweg.

De gezondheid

Omdat de Labrottie een gemengd ras is, is hij gezonder dan de meeste honden. Wel kan hij last krijgen van een aantal problemen. Zo kan hij bijvoorbeeld last krijgen van een maag dilatatie volvulus, oftewel een verdraaide maag. Ook kan de Labrottie snel last krijgen van een heupdysplasie.

Deze hond vindt het fijn om te wonen in een huis met een omheinde tuin. Een appartement is te klein voor de Labrottie.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload