Home | Rottweiler kruisingen en mixen: welke zijn er zoal?

Rottweiler kruisingen en mixen: welke zijn er zoal?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je graag een Rottweiler wil hebben, kun je ook kiezen voor een kruising met een ander ras. Een kruising heeft verschillende voordelen. Je hebt echt een unieke hond, want je kan van tevoren nooit precies zeggen hoe de hond zal zijn, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk.

Verder is een kruising over het algemeen ook gezonder dan een raszuivere hond, omdat je een grotere genenpoel hebt. Kruisingen bestaan al ontzettend lang, maar worden de laatste jaren steeds populairder. Ook met de Rottweiler wordt volop gemixt. Hieronder staan een aantal voorbeelden van verschillende kruisingen met de Rottweiler.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

De Pitweiler

Wanneer je de Rottweiler mixt met een Pitbull, krijg je de Pitweiler. Deze kruising kan best wel oud worden. Er zijn namelijk Pitweilers die wel meer dan 20 jaar oud zijn geworden. Meestal worden ze echter tussen de 11 en de 16 jaar oud. Zowel de Pitbull als de Rottweiler heeft de natuurlijke drang om zijn baasje te beschermen.

Deze twee rassen moeten zorgvuldig met elkaar worden gemixt om te voorkomen dat het een gevaarlijke hond wordt.

De Mastweiler

De Mastweiler is een kruising tussen de Mastiff en de Rottweiler. Het is een grote hond, wat helaas ook betekent dat hij niet heel oud wordt. Gemiddeld wordt hij tussen de 6 en de 10 jaar oud. Over het algemeen heeft deze kruising dezelfde gezondheidsproblemen die de Rottweiler ook heeft. De Mastiff is een grotere hond dan de Rottweiler, wat betekent dat de Mastweiler meestal ook groter is dan de Rottweiler.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rottweiler (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Duitse Rottweiler

Als je de Rottweiler en de Duitser Herder een nestje laat krijgen, heten deze puppy’s Duitse Rottweilers. Qua genen ligt deze kruising redelijk dicht bij raszuivere Rottweilers. Duitse herders leven over het algemeen iets langer dan de Rottweiler, wat betekent dat de kruising ongeveer 1 à 2 jaar langer leeft. Gemiddeld wordt de Duitse Rottweiler tussen de 10 en de 13 jaar oud.

De Gouden Rottweiler

Wanneer je een stoere hond als de Rottweiler combineert met een hele lieve en zachtaardige hond als de Golden Retriever, krijg je de Gouden Rottweiler. Deze twee rassen hebben bijna dezelfde bouw en bijna dezelfde conditionele staat. De bouw van de Gouden Rottweiler zal dus wel ongeveer hetzelfde zijn. Omdat ze dezelfde gezondheidsrisico’s hebben, is hun gemiddelde leeftijd ook hetzelfde. De Gouden Rottweiler wordt tussen de 9 en de 10 jaar oud.

De Rottel

Een kruising die je niet vaak tegenkomt, is die tussen de Rottweiler en de Teckel: de Rottel. De levensverwachting van deze mix ligt een stuk hoger dan die van de gemiddelde Rottweiler. Hij wordt namelijk tussen de 14 en de 17 jaar. Dat komt omdat de Teckel een veel hogere leeftijd kan krijgen dankzij zijn kleine formaat.

Dit kleine formaat is echter ook de reden je deze kruising bijna nooit ziet. Veel fokkers vinden het namelijk zielig voor de Teckel omdat deze veel kleiner is dan de Rottweiler.

De Rotthound

Nee, dit is geen rothond! De Rotthound, een mix tussen de Basset Hound en de Rottweiler, is juist heel leuk. De Basset Hound heeft ongeveer dezelfde gezondheidsproblemen als de Rottweiler, maar in plaats van een heupdysplasie hebben zij vaker last van een elleboogdysplasie. De gemiddelde leeftijd van de Rotthound ligt tussen de 10 en de 12 jaar.

De Franse Rottweiler

Door de Rottweiler en de Franse Bulldog met elkaar te kruisen, krijg je de Franse Rottweiler. Deze twee rassen hebben allebei een totaal ander lichaamsbouw, waardoor ze hun gezondheidsproblemen een beetje kunnen verdoezelen. Ook hebben de honden allebei een heel ander karakter, andere kwaliteiten en andere eigenschappen. Hierdoor is de Franse Rottweiler een hele bijzondere mix. Deze kruising wordt rond de 10 tot 12 jaar oud.

De Rottel

De Rottel is een kruising tussen de Rottweiler en de Poedel. De poedel wordt iets ouder dan de Rottweiler, namelijk tussen de 12 en de 15 jaar oud. Hierdoor heeft de Rottel een levensverwachting van tussen de 9 en de 15 jaar. Dat is best wel een verschil.

Allebei de honden zijn gevoelig voor dezelfde aandoeningen, dus de kans dat de Rottel hier last van krijgt is aanwezig. Ze hebben namelijk allebei vaak last van een heupdysplasie. Dit beperkt echter niet de activiteiten van dit ras, want ze houden allebei wel van beweging.

De Rottsky

Als je de Rottweiler mixt met een Husky, dan krijg je de Rottsky. De Husky is over het algemeen kleiner dan de Rottweiler en vallen onder de middelgrote honden. De rassen hebben ook allebei een andere lichaamsbouw, wat betekent dat je veel gezondheidsproblemen kunt voorkomen door ze te kruisen. De Rottsky wordt gemiddeld tussen de 12 en de 15 jaar oud.

De Duitse Dogweiler

De Dogweiler is een mix tussen de Duitse Dog en de Rottweiler. Duitse Dog’s zijn enorm grote honden, namelijk de grootste op aarde. Ze staan dan ook bekend om hun formaat. Dat is misschien indrukwekkend, maar over het algemeen geldt dat hoe groter de hond is, hoe vroeger hij komt te overlijden. De Duitse Dogweiler heeft dan ook een gemiddelde leeftijd van tussen de 7 en de 10 jaar oud.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler? Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Rottermann

Als je de Dobermann Pinscher kruist met de Rottweiler, dan krijg je de Rottermann. Dit is een erg populaire kruising en komt dan ook redelijk vaak voor. In plaats van de Dobermann Pinscher wordt ook wel eens de Dwergpinscher gebruikt. Hiermee krijg je een soort miniatuur Rottweiler.

De grootte van de Dobermann Pinscher waarmee je fokt bepaalt ook voor een groot deel de levensverwachting van de kruising. Wanneer je een normale Dobermann Pinscher gebruikt, wordt hij waarschijnlijk tien jaar oud. Door een miniatuur Pinscher te gebruiken, wordt je Rottermann gemiddeld tussen de 12 en de 15 jaar oud.

De Sint Weiler

De Rottweiler wordt ook wel eens gekruist met de Sint-Bernard en je krijgt dan de Sint Weiler. Net als de Rottweiler is een Sint-Bernard een grote hond. Ze zijn dan ook gevoelig voor dezelfde gezondheidsproblemen. Als je deze rassen met elkaar kruist, worden de eigenschappen en genetica echter versterkt. Hierdoor kan deze kruising tussen de 12 en de 13 jaar oud worden, wat best goed is voor een grote hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload