Home | Rottweiler x Husky kruising: maak kennis met deze mooie mix

Rottweiler x Husky kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het komt geregeld voor dat twee verschillende hondenrassen met elkaar worden gekruist. De puppy is dan dus een mix van twee verschillende rassen, waardoor hij ook de uiterlijke en de innerlijke kenmerken van twee verschillende rassen heeft. Dat is erg leuk, want zo krijg je echt een unieke hond. Je weet immers nooit of de puppy meer op zijn vader of moeder zal lijken.

Bovendien is een kruising over het algemeen ook gezonder dan een raszuivere hond, dus dat is al helemaal mooi! De Rottweiler wordt natuurlijk ook wel eens gebruikt voor een kruising. Hier lees je alles over de kruising tussen een Rottweiler en een Siberische Husky.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

De Rottsky

Wanneer je de Rottweiler kruist met de Siberische Husky, dan krijg je de Rottsky. Dit is een hele imposante hond dankzij zijn mooie uiterlijk. Daarnaast heeft hij een sterke persoonlijkheid en een enorm uithoudingsvermogen. Het zijn grote honden die veel kracht hebben.

Als je dit combineert met hun sterke geest, betekent het dat de Rottsky niet echt geschikt is voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad.

Wel is deze kruising heel intelligent en atletisch. Wanneer ze op een goede manier op worden gevoed, hebben ze dan ook veel prachtige eigenschappen. Ze zijn leergierig, hebben een natuurlijk waakinstinct en vinden het fijn om veel te bewegen, waardoor het een hele goede werkhond is.

Daarnaast is de Rottsky ook zeer geschikt voor iemand die graag zijn hond tot een hoog niveau van gehoorzaamheid wil trainen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rottweiler (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

Wanneer je de Rottweiler met de Siberische Husky kruist, krijg je sowieso een mooie hond. Hoe deze er precies uit ziet, is echter lastig te zeggen. Hij ziet er namelijk altijd een beetje anders uit en je kunt dit van tevoren niet bepalen. De pup kan bijvoorbeeld meer op de Husky lijken, maar ook meer op de Rottsky.

Natuurlijk kun je wel een beetje raden hoe de Rottsky eruit komt te zien. Waarschijnlijk is het een redelijk grote hond en heeft hij een zwartbruine vacht met de kenmerkende bruine wenkbrauwen en de bekende blauwe ogen van de Siberische Husky. De overheersende kleuren zijn dus die van de Rottweiler, namelijk zwart met geelbruine markeringen. De algemene indruk van deze kruising is dat het een krachtige en sterke hond is met een alerte instelling.

De Rottweiler heeft over het algemeen een redelijk dikke snuit, maar de snuit van de Rottsky is iets langer dankzij de Husky. Meestal heeft hij driehoekige oren die een klein beetje of half overeind staan. De Rottsky heeft en krachtige nek, een diepe borst en brede schouders. Hij heeft een lange staart die een lichte krul aan het einde kan hebben.

Meestal heeft deze kruising een dichte ondervacht, waardoor hij een dikke vacht heeft.

Het karakter

De Rottsky is een imposante hond om te zien, en daar hoort natuurlijk ook een krachtig karakter bij. Het is een intelligent ras en heeft een sterk instinct voor bescherming en waakzaamheid. Dat komt omdat de Rottweiler dit van nature ook is. Hierdoor is het belangrijk dat het baasje de overhand heeft en de hond consequent behandelt.

Zo niet, dan kan de Rottsky moedig genoeg zijn om zijn eigenaar uit te dagen. Ook gezien de fysieke verschijning van de Rottsky is het wel handig als de eigenaar de controle heeft over zijn hond, want anders kan het nog wel eens uit de hand lopen.

Een Rottweiler kan erg destructief worden wanneer hij zich verveelt, terwijl een Siberische Husky juist meer de neiging heeft om wijd te zwerven. Allebei de rassen kunnen niet zo goed omgaan met andere honden die ze niet kennen en hebben de neiging om hun eigenaar en eigendommen te beschermen.

Hierdoor kan de Rottsky dus best wel een veeleisende hond zijn. Daarom is het fijn als de eigenaar al ervaren is in het hebben van een hond, zodat hij het beste in de Rottsky naar boven kan halen.

Training

De Rottsky is dus niet geschikt voor starters. Dat komt voornamelijk door het temperament van de Rottweiler. Het is een hele lieve hond, maar hij moet wel een duidelijke leider hebben waar hij goed naar luistert. Dankzij het feit dat zowel de Rottweiler als de Siberische Husky erg intelligent is, is de Rottsky dat ook.

Dat zorgt er dan weer voor dat deze hond redelijk gemakkelijk is om te trainen. Hij reageert heel goed op trainingsmethodes die gebaseerd zijn op beloningen. Ze hebben wel een toegewijd baasje nodig die de tijd en moeite wil nemen om het hele leven van de hond hem elke dag te trainen, al is het maar een kwartiertje.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler? Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De gezondheid

Het is nog niet helemaal duidelijk van welke gezondheidsproblemen de Rottsky last zal hebben. In principe hebben de Rottweiler en de Siberische husky niet dezelfde lichaamsbouw, wat zou moeten betekenen dat je ook veel gezondheidsproblemen kunt voorkomen wanneer je deze twee rassen met elkaar kruist.

Een gemiddelde Rottsky wordt dan ook tussen de 12 en 15 jaar oud. Dat is ouder dan een gemiddelde Rottweiler wordt. Wel is het verstandig om rekening te houden met aandoeningen waar allebei deze rassen last van hebben, zoals botkanker (osteosarcoom), een maagverwijding en volvulus (bloat) en een heup- en elleboogdysplasie.

De verzorging

De vacht van de Rottsky heeft redelijk wat verzorging nodig. Dat komt voornamelijk door de Husky ouder. De Rottsky verliest redelijk veel haar en moet dus elke dag geborsteld worden. Op deze manier kun je alle dode haren die los zijn gekomen verwijderen en voorkomen dat er veel vervelende klitten in de vacht komen.

Dit kun je uiteraard het beste buiten doen. Je kunt de Rottsky het beste niet te vaak in bad doen. Dat komt omdat hij zelf natuurlijke oliën produceert die de vacht in goede conditie houdt en weersbestendig maakt. Als je hem dan te vaak in bad doet, worden deze oliën verwijderd en op de lange termijn kan dat dan leiden tot een slechtere vacht.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload