Home | Ontdek de kruising Rottweiler x Golden Retriever: een interessante mix

Ontdek de kruising Rottweiler x Golden Retriever: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je de Rottweiler kruist met een Golden Retriever, dan krijg je de Golden Rottie. Beide rassen hebben hun krachten gebundeld bij deze kruising. Door ze met elkaar te mixen, weet je in iedere geval zeker dat je een hele bijzondere hond krijgt.

Eigenaren van deze kruising zijn vaak blij met deze hond omdat hij intelligent is, een vriendelijk hart heeft en beschermend van aard is. De Golden Rottie wordt ook wel de Golden Rottweiler genoemd. Je leest hier alles over deze mooie kruising.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

Over de rassen

Als je wat wil weten over de Golden Rottie, dan is het wel handig om ook wat te weten over allebei de rassen. Dit zegt namelijk een hoop over hoe de kruising eruit ziet en zal zijn. De Golden Retriever is van origine een Schotse hond die door de hogere klassen werd gebruikt tijdens het jagen. Hij moest dan vogels en andere prooien uit het land en uit het water halen.

Het zijn hele atletische honden die graag voor je willen werken, maar het fijne aan dit ras als jachthond was dat hij een zachte mond heeft waardoor hij de vangst niet zou beschadigen. Tegenwoordig wordt de Golden Retriever niet echt meer als jachthond gebruikt, maar is het zo’n beetje het meest populaire gezinshond.

De Rottweiler

De Rottweiler werd voor het eerst in Duitsland gefokt. Het was een werkhond die gebruikt werd om vee te drijven, karren te trekken en om ander zwaar werk op de boerderij uit te voeren. In sommige delen van de wereld, zoals in Portugal en in Ierland, mag je de Rottweiler alleen maar als hond hebben als de eigenaar zich aan bepaalde voorschriften houdt.

Dat komt omdat de Rottweiler een ras is dat vaak verkeerd wordt begrepen. Hierdoor denken veel mensen dat alle Rottweilers agressieve honden zijn. Het mag dan wel een krachtige hond zijn, over het algemeen zijn ze loyaal en liefdevol van aard. Sommigen kunnen bang zijn en daardoor vijandig, dus het is belangrijk dat hij op vroege leeftijd goed gesocialiseerd wordt.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rottweiler (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De geschiedenis

Waarschijnlijk werd het eerste Golden Rottie nestje in de jaren tachtig gefokt. Zowel de Rottweiler als de Golden Retriever is wereldwijd een heel populair ras is, is het ook niet zo gek dat deze twee honden met elkaar werden gemixt.

Het uiterlijk

Als je kijkt naar de naam Golden Rottie zou je misschien denken dat deze kruising bruin of blond van kleur is, maar niets is minder waar. Over het algemeen hebben ze namelijk de dikke zwarte vacht van de Rottweiler. Hij kan wel wat bruine aftekeningen hebben, zoals bruine wenkbrauwen.

De vacht is echter wel langer en heeft meer de lengte van die van de Golden Retriever. Op de oren, staart en borst is de vacht het langst. De Golden Rottie is een hond die veel vacht verliest, dus hij moet regelmatig geborsteld worden.

De Golden Rottie is een redelijk groot ras. Hij is tussen de 61 centimeter en de 71 centimeter groot. Hij is stevig gebouwd en weegt over het algemeen tussen de 27 kilo en de 41 kilo. Hij is minder gespierd dan de Rottweiler en heeft een diepe, brede borst. Qua gelaatstrekken lijkt de Golden Rottie wat meer op de Golden Retriever.

Zijn snuit is namelijk redelijk lang zoals de Golden Retriever, terwijl de Rottweiler meer een dikke snuit heeft.

Het karakter

De Golden Rottie heeft een geweldige persoonlijkheid. Over het algemeen is dit namelijk een hond die heel veel liefde in zijn hart heeft en die zich honderd procent in zal zetten voor zijn gezin. Het is een aanhankelijke hond die erg veel genegenheid toont. Ondanks zijn grote formaat vindt hij het ook heerlijk om te knuffelen.

Hierdoor is het echter ook best een beschermende hond en kan hij best territoriaal zijn. Als je dus wil dat je Golden Rottie nieuwe mensen in huis blij verwelkomt, dan zul je dit wel aan moeten leren.

Energiek

Elke dag een flinke wandeling maken is erg gewenst bij deze kruising. Daarnaast is de Golden Rottie ook een energieke hond die het fijn vindt om vermaakt te worden. Over het algemeen kunnen ze goed met kinderen overweg en vinden ze het leuk om samen te spelen.

Echter moet je hier wel hard voor werken wanneer je Golden Rottie nog een puppy is en hem goed laten socialiseren. Deze kruising is van nature een zelfverzekerde hond, dus het komt niet zo vaak voor dat hij angstig is. Sommige Golden Rotties zullen uitbundig zijn en luid blaffen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler? Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Trainen

Als je wil dat je Golden Rottie zich ontwikkeld tot een verstandige en goed luisterende hond, dan is een training essentieel. Wanneer de Golden Rottie niet goed wordt getraind, kan het zo zijn dat hij uiteindelijk slechtgemanierd en onstuimig wordt. Ze kunnen dan zelfs vijandig worden.

Deze kruising heeft dan ook net zoals de Rottweiler een baasje nodig die duidelijke training aanwijzingen geeft en consequent is. Het baasje moet een duidelijk overwicht hebben bij de hond.

De Golden Rottie vindt het fijn om dingen goed te doen voor zijn baasje en te pronken met hun eigenaar. Beloningen bij goed gedrag werken dan ook heel goed bij deze kruising. Deze hond is dan ook een leuke trainingspartner. Hij luistert namelijk goed en kan veel trucjes leren.

Gezondheid

De Golden Rottie is gevoelig voor een aantal gezondheidsproblemen. Zo komt het bij deze kruising regelmatig voor dat de hond last heeft van een heupdysplasie, wat weer kan leiden tot artritis. Daarnaast komt ook hypothyreoïdie vaak voor. Dit is een traag werkende schildklier, wat weer kan zorgen voor lethargie, een doffe en broze vacht of een gewichtstoename.

Ook atopische dermatitis, een huidziekte die kan leiden tot een rode huid, chronische jeuk en secundaire bacteriële infecties, zie je vaak bij de Golden Rottie. Verschillende vormen van kanker, zoals een tumor aan het bot, lymfekanker of een tumor van het bloedvat komt bij de Golden Rottie vaker voor dan bij andere kruisingen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload