Home | Rottweiler x Duitse Herder kruising: maak kennis met deze mooie mix

Rottweiler x Duitse Herder kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je de Duitser Herder kruist met een Rottweiler, krijg je de Duitse Rottie. Deze kruising is in principe heel leuk, maar het is wel belangrijk dat je hem vanaf dag één goed socialiseert en traint. De Duitse Herder kan namelijk agressief zijn en de Rottweiler is geneigd om zijn gezin goed te beschermen.

Met een beetje training en een goede opvoeding is de Duitse Rottie echter een hele lieve hond. Hij is erg actief en slim, waardoor hij het heerlijk vindt om veel te bewegen en om te sporten. Je leest hier nog veel meer over de Duitse Rottie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rottweiler nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Rottweiler!

De Rottweiler

De Rottweiler is ontstaan in het Duitse stadje Rottweil. Ze werden vooral gebruikt door boeren om hun vee te beschermen, maar ook om vleeskarren te trekken en om spullen te bewaren. Daarna werd hij ook veel gebruikt als politiehond. Het is een goede waakhond en een harde werker.

Over het algemeen is het een rustige en zelfverzekerde hond. Gemiddeld worden ze zo’n tien jaar oud. Hij heeft een korte, dichte vacht die altijd zwart is met roodbruine aftekeningen.

De Duitse Herder

De Duitse Herder is van oorsprong een schaapherdershond, maar tegenwoordig heeft hij meer functies. Zo is het een huishond, maar wordt hij ook ingezet als werkhond bij het leger, de douane en de politie. Daarnaast werkt hij ook nog als blindengeleidehond, hulphond en reddingshond.

Het is een hele populaire hond. Gemiddeld wordt hij tussen de twaalf en de dertien jaar oud. Je kunt deze hond herkennen aan zijn dikke vacht die meestal zwart is met bruine of gele aftekeningen. Het is een hele intelligente en actieve hond die graag samenwerkt met zijn baasje. Ze zijn beschermend en waaks over hun gezin.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rottweiler (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rottweiler Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van de Duitse Rottie kan altijd iets anders zijn omdat je natuurlijk nooit weet op welke ouder hij meer zal lijken. Over het algemeen is het uiteraard een combinatie van allebei de ouders. Hij zal de slappe oren van de Rottweiler hebben en de dichte, korte vacht van de Duitser Herder. Soms zal hij de gladde vacht van de Rottweiler erven.

Allebei de rassen hebben een zwarte vacht met bruine aftekeningen, dus de Duitse Rottie zal dat ook hebben. De Duitse Rottie is gemiddeld tussen de 56 en de 69 centimeter groot en hij weegt ongeveer tussen de 35 kilo en de 52 kilo. De Duitse Rottie is een hele atletische hond.

Het karakter

De Rottweiler staat bekend om zijn goede eigenschappen als waakhond. Ze zijn namelijk heel oplettend en zijn redelijk afstandelijk, waardoor ze heel geschikt zijn om het huis te beschermen wanneer het baasje niet thuis is. Ga er echter niet zomaar vanuit dat de Duitse Rottie ook zo waaks is. Hij is wel waaks, maar ook heel erg speels en is dol op knuffelen.

Deze kruising vindt het dan ook heerlijk om te worden overladen met liefde van zijn baasjes. De Duitse Rottie is dus geschikt als waakhond, maar ook als gezelschapshond. Het is geen vocale hond, maar hij kan wel blaffen wanneer hij vindt dat daar een goede reden voor is. Over het algemeen is het een zelfverzekerde, attente en loyale hond. Daarnaast is hij ook heel rustig. Het belangrijkste kenmerk van het het karakter van de Duitse Rottie is dat hij erg loyaal is.

Intelligent

De Duitse Rottie is een hele intelligente mix en tegelijkertijd is het ook een hele actieve hond. Het is dan ook belangrijk dat deze hond goed gestimuleerd wordt, zowel mentaal als fysiek. Ze zijn dan ook erg geschikt om een lange wandeling mee te maken of om samen mee te gaan hardlopen. Ook vinden ze het heerlijk om te touwtrekken, apporteren of te zwemmen.

Dankzij zijn intelligentie is de Duitse Rottie een redelijk makkelijke hond om te trainen. Behendigheidstraining is hier een goed voorbeeld van. Bovendien kun je met zo’n training ook voorkomen dat de hond agressief wordt. De Rottweiler kan namelijk ook redelijk agressief zijn als hij niet goed is getraind.

Zulke beweging en training is niet alleen goed om de hond te laten groeien, maar het is ook nodig. Als hij namelijk niet genoeg uit wordt gedaagd of te weinig beweegt, kan hij erg destructief worden. Hij kan dan namelijk zijn energie niet goed kwijt.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rottweiler? Bekijk dan ook het Rottweiler Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De gezondheid

De Duitse Rottie is een hele gezonde en sterke hond. Hij vindt het heerlijk om te bewegen en is dan ook niet echt geschikt voor mensen die niet zo actief zijn. Over het algemeen verliest deze kruising redelijk wat haar, dus is het belangrijk om hem wekelijks te borstelen. Wanneer hij veel buiten is, is het verstandig om elke twee weken de Duitse Rottie in bad te doen.

Ook kun je het beste regelmatig de poten schoonmaken en controleren op vuil. Daarnaast moet je ook de oren en het gebit goed schoon houden, zodat er geen infecties bestaan. Over de nagels hoef je je minder druk te maken, want omdat de Duitse Rottie zo actief is, verslijten deze ook al snel.

Over het algemeen eet de Duitse Rottie best wel veel omdat het zo’n actieve hond is. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een gezonde Duitse Rottie kan zo’n veertien jaar oud worden. Wel zijn er een aantal aandoeningen waar hij snel last van krijgen, zoals een heupdysplasie.

Daarnaast kan hij ook last hebben van verlatingsangst wanneer hij veel alleen wordt gelaten.

Drie leuke weetjes

  1. De Duitse Herder wordt zo’n beetje overal ter wereld gebruikt als politiehond. Het zit dus in het bloed van dit ras om hard te werken.
  2. De Duitse Rottie zal bijna nooit evenveel op de Rottweiler lijken als op de Duitse Herder. Waarschijnlijk zal hij meer op één van de twee rassen lijken.
  3. De Duitse Rottie wordt ook wel de Shepweiler genoemd. Dat is een mix van Rottweiler en German Shepherd, zoals de Duitse Herder in het Engels wordt genoemd.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rottweiler?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Rottweiler Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rottweiler wilde weten in één compleet e-book!”

Rottweiler Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Rottweiler!

  • Wil je een Rottweiler kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rottweiler zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rottweiler trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Rottweiler de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rottweiler en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Rottweiler Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Rottweiler Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Rottweiler Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload